To svaner, tre rådyr, tre hester og...

Sommeren er over. Hverdagen er tilbake. Det er på tide å komme i gang med bloggingen. Vi får begynne litt forsiktig. Som kjent er jeg blitt overbegeistret for livet på landet. Overskriften indikerer ikke at denne posten handler om den gårdsferien jeg aldri fikk som barn. Den handler derimot om gårsdagens joggetur. I går viste bondeland og natur seg fra sin beste side. Først streifet turen sjøkanten, der to flotte svaner var velkomstkomité. (Jada, jeg vet at svaner egentlig er utrolig irriterende og at minst halve bestanden burde vært kverka, men akkurat i går var de faktisk veldig flotte). Jeg pustet og peste meg videre inn i skogen, der tre rådyr plutselig hoppet vekk fra kjerreveien.

image26

Og da jeg hadde lagt skogen bak meg og var kommet inn i kjente kulturlandskap, passerte jeg som vanlig en langstrakt heste-innhengning. Tre hester var på plass. Om de betraktet meg som en artsfrende eller om de kun var i godt humør, vet jeg ikke. Men alle tre løp opp ved siden av meg. Da jeg skrudde opp tempoet (i den grad jeg er i stand til det) fulgte de på med en gang. Da jeg slakket av, gjorde de det samme.
image25

Denne inspirerende opplevelsen ble snart byttet ut av noe langt mindre hyggelig. På slutten av turen, da du trenger oppmuntringer og "heiarop" mer enn noen gang, ble jeg fullstendig psyket ut. Jeg ble møtt av syv tomme og intenst stirrende blikk. Ingen ord ble sagt - det var helt stille... likevel var budskapet krystallklart. "Hva er det du holder på med? Hvorfor gidder du å stresse av gårde på den måten? Du løper jo uten mål og mening. Ikke har du noe eller noen foran deg, og ingen bak dag. Idiot!?"
Jeg har aldri likt kuer, og sånn vil det nok bli i fremtiden også. Livet på landet derimot, det liker jeg veldig godt!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5519343