Om å bo på landet 3

Har du noen gang sovnet på bussen? Har du noen gang våknet fem holdeplasser etter den du skulle gått av på? På mine bussturer til og fra HiA har jeg ennå ikke opplevd noe slikt, men det har vært nære på. Men nå er all min bekymring forsvunnet som dugg for solen. Høvågruta er nemlig noe for seg selv.
image24

Her om dagen tok jeg bussen hjem. Da vi nærmet oss Høvåg stoppet bussen på en holdeplass. Ingen ting skjedde...Folk kikkket rundt seg og ventet på at noen skulle gå av. Samtidig hørtes et vennlig rop fra bussjåføren: "Trond! Skal du ikke av i dag?" Rett bortenfor meg oppdager jeg en ungdom som rives ut av dyp søvn og spretter opp av setet. Lettere forvirret og fortumlet kommer han seg av bussen.
Livet på landet er glimrende. Her blir du vekket av bussjåføren dersom du fremdeles er i drømmeland når "din" holdeplass kommer. Nå sover jeg som et lite barn på vei hjem fra jobb. Bussjåføren passer på meg. (Ja, det ble nesten noe religiøst over dette.)

Hodnehypotesens gjenkomst

Etter en noe laber aktivitet på bloggen er jeg tilbake. Hvor jeg har vært? Hva jeg har gjort?
Viet mitt liv til forskningen selfølgelig.All min tid er brukt til å løse gåten om utvalgskriterer for bloggrekalmen. Igjejn viser det seg at forskningens veier er uransaklige. Hodnehypotesen har nå fått sitt endelige gjennombrudd. Det viser seg at bloggreklamen styres av to faktorer: For det første ved valg av kategori (Mortenshypotesen), for det andre ved innholdet i selve bloggpostene. Jeg regner med å disputere på dette arbeidet en gang i løpet av høsten.  

Adiós Vibeke Skofterud! (Konklusjoner på forskningsprosjektet)

Forskning er viktig. Det bringer uten tvil samfunnet fremover. I flere dager har jeg jobbet knallhardt med forskningsprosjektet om utvalgskriterier for reklamen på bloggen. Som så ofte ellers i forskningshistorien tar forskningen uventede retninger. Etter nøye empiriske undersøkelser viser det seg at den tvilsomme og lite gjennomtenkte Justneshypotesen står for fall. Dette vil sannsynligvis ikke overraske noen. Vi er mange som har ventet på at denne elendige hypotesen skulle få sitt dødsstøt, at den skulle bli kastet ut i det ytterste mørket. Nå er det altså skjedd! Det som er desto mer overraskende er at den anerkjente og gjennomarbeidede Hodnehypotesen også står for fall. Dette vil uten tvil skape sjokkbølger i forskningens verden. Det er faktisk fascinerende å tenke på at i det øyeblikk denne bloggposten publiseres vil denne nyheten høyst sannsynlig spre seg som ild i tørt gress, først på WWW, deretter ut til de store nyhetskanaler. Vel, nok om det...


Hva er så alternativet til disse hypotesene? Jo, det er den såkalte Mortenshypotesen, en etter hvert nøye utprøvd hypotese som stadig styrker sin posisjon. Det essensielle i denne hypotesen er som følger: Reklamen bestemmes av hva slags kategori bloggeieren plasserer sin blogg innenfor. Her er det mange kategorier å velge mellom. Denne bloggen var i utgangspunkt plassert i den noe suspekte og tvilsomme kategorien "Blogg". (Ikke rart at en slik kategori fremkaller tilbud om nedlasting av tvilsomme bilder av Skofterud, det sier seg på en måte selv.) Nå er bloggen min plassert i kategorien "religion og livssyn". Og det fantastiske er skjedd: I det øyeblikk jeg byttet kategori forsvant Skofterud ut av mitt liv og ut av min blogg. Dette styrker Mortenshypotesen i betydelig grad. Og ikke minst...det betyr et endelig Adiós til unge Skofterud!  (Og Far...eg vonar du igjen vil lese bloggen min)